onsdag 17 juli 2013

Om huset

Vi ville kunna följa upp det här (livs)stora köpet genom att fota och dokumentera. Resultatet blev en blogg. Martin kläckte idén. Men jag slår vad om att det är mest jag som kommer att sitta här. (Hans intresse för bloggar etc är ju obefintligt. ;))

Vi har alltså köpt ett nybygge av hus. En tomt och ett färdig paketerat hus av Eksjöhus. Preliminär inflyttning kommer att ske 30/5 2014.

Tomten är ca 365 kvm, huset är 134kvm i två våningar.
I grundritningen ingår det carport och tre sovrum på ovanvåningen. Vi har däremot valt till ett extra sovrum (fyra sovrum), ett garage och takterass ovanför garaget. Givetvis lär vi göra ett antal extra val när det gäller kök, kakel, badrum etc. Och även färg och tapet.

Här ska vårt hus ligga. På denna äng. Bilden är tagen 8 juni 2013.

Det blir ett sånt här hus som ska bli vårt. Det här huset är däremot våra blivande grannars som jag helt enkelt tjuvfotograferat innan de flyttade in. 

Igår när vi besökte byn såg vi att de (byggare? lantmäterier?) mätt ut tomterna. Mycket spännande. Martin och en av våra vänner, som bor i byn, gick dit och mätte och tittade på det som i princip är vårt. Även hunden kissade in tomten. 

16/7 -13: Här har de satt ut pinnar för att mäta ut vart vi ska ha vårt hus och vart garage etc vara. Dvs. De mäter ut vart de ska lägga grunden.

Närmsta grannen hade fått en grävskopa på tomten. Lite lyx tyckte vi. Ska de redan börja där? (De bygger husen i turordning, så ok, de är före.)

Såhär ska vårt första plan se ut. 

Och såhär ser övervåningen ut. Fast istället för tak ska det vara terass och istället för klädkammare ska det ju vara en hall (12,2kvm) ut till terassen. Sovrummen kommer att vara 14,8kvm och de tre andra 10,2kvm. Badrummet kommer att vara 6kvm och terassen typ 22kvm.

Det kommer se ut såhär fast spegelvänt (bättre bild):


När det gäller vår gamla lägenhet så kommer den ut till försäljning i början av september. I slutat av augusti ska det fotograferas (26/8) och sedan läggs den ut på hemnet. Första visningen kommer att ske i början av sept. Vi är ute i god tid då det kan vara svårt att få dessa sålda. Vi är givetvis rädda att inte få den såld alls eller tvärtom, det går alldeles för fort.... Vi får helt enkelt ta det som det kommer. Annars kan vi inte sova om nätterna och det vore ju synd. 

Då var vi igång att blogga om vår flytt!

/Alexandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar