söndag 23 februari 2014

Stugan

Denna helgen har vi flyttat det mesta till stuga/torpet aka "Dockhuset" där vi ska bo nu i 3 månader innan vårt hus är färdigt. För ett par dagar sedan fick ni se hur det såg ut utefrån, här kommer lite bilder från insidan. Dotter och hund har godkänt huset, speciellt trädgården som är ganska stor.
Dom som äger huset har själva bott där under ett par år då de byggde sitt hus. Så kök, badrum och "lekrummet" (som ligger i anslutning till kök) är ganska nytt. Tillbyggt alltså. Resten av huset har anor från 1800-tal och är liksom byggt runt en vedeldad mur-spis.... Eller hur man säger.
Här är bilder från igår innan vi lagt dit våra saker. 



Kök och längst in ett badrum. Lekrummet är "bakom kameran"

Hall (som kommer efter köket) med trappa upp till övervåningen

Del av vardagsrum

Del av vardagsrum, en stor mureldad spis i mitten som värmer upp hela huset. Till vänster är en hall ut till trädgården/gång till matrummet, till höger är en gång till matrummet. Det har varit gamla köket en gång i tiden.

Till höger om förra bilden. Här finns nu en lekhörna.

Gången till matrummet/hallen till utgången till trädgården

Gamla köket/ugnen. Har satt för galler där nu så att inte hund/dotter går in där och får något tungt över sig

Matrum

Och ut mot lekhörnan (det gamla köket) igen. Till hö är den vedeldade murspisen eller vad det heter.Som ni ser är där en gammal ugn som leder ut till bilden som är ett par bilder upp ;) 

Lekhörna

Uppför trappan finns två barnsängar. 

och på andra sidan (döttra min står vid trappan). Murspisen i mitten 

och längst in finns en dubbelsäng. 

Hm. Hade visst ingen bild på "lekrummet". Får bli senare.
Imorgon flyttar vi ut dit och resten av veckan består av flytt av möbler etc till magasin och städning av lägenhet samt "tillträde för nya ägarna". 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar