söndag 10 augusti 2014

Uteplats

Vår vision var att "allt skulle vara klart" typ nu i augusti. Ja nej men lycka till med en fyraåring och en bebis (nu 3,5mån). När vi insåg att det inte kunde bli nåt trädäck i år kom vi ändå på att vi kunde lägga plattor och fixa under-arbetet så är "det bara" att slänga upp ett däck i vår. 
Vi hyrde bort stora tjejen och tänkte att det går nog bra med lille bror hemma. 

lördagen (9/8) körde vi in sand i vår grop. Redan för någon vecka sen la vi stenmjöl/stenkross där. Nu la vi mer stenmjöl. Givetvis insåg vi att denna inte räckte och fick panikköra till Hornbach och köpa mer. Lite dyrare än att köpa från gruscentral men inga summor om man bara skulle ha ett mindre parti. Insåg när vi lagt detta att det inte heller räckte. Men vi "paddade" allt med en så kallad "padda" (vad det heter på riktigt vet jag inte) när allt var i rätt och bra lutning ut från huskanterna. Dessutom fick vi skyfall deluxe och oj vad det inte gick mer sen. Det blev lerigt och gropigt och behövde torka upp. Tur nog kunde vi ändå inte göra mer pga materialbrist...
Uteplatsen innan vi börjat. I "gropen" är det endast stenkrossen vi la ut för någon vecka sen.

Söndag (10/8). M körde och köpte ytterligare grus/mjöl på morgonen. La ut lite till, krattade, paddade och sen satte vi igång att lägga plattor. Mycket tackvare svärfar som kom o hjälpte till. Vi tre hjälptes åt att passa barnen, lägga plattor, mäta med vattenpass osv... Jobbade i skift. 
Till kvällen hade vi hunnit hälften och gjorde vårt bästa att sätta "sätt-sand" för att de lagda plattorna skulle kanske stanna kvar även efter den kommande nattens regn.
M paddar. Jag gjorde det en runda innan. 
Här har dom startat. lutning från huset är mkt viktigt. Blev rejält precis intill sen sluttar det svagt. Det visar vårt vattenpass. 
På håll när vi lagt några plattor
Det blev lite mer gjort än det här på söndagen. 

Bilder tagna på måndagen (efter nattens regn) på halva arbetet
Bilder tagna från terassen. 
Hunden o hennes egna gose-pudel fastnade på några bilder.
Perfekt solhörna!

Måndag (11/8). M hade överansträngt sina underarmar (?) och kan i princip inte öppna en burk, så han fick inte lägga plattor idag. Lyckligtvis kom svärfar, min mamma o Torsten. Mamma passade barnen, M sopade o vi andra la sten. Jag gav mig såklart på de svåraste... Nu har vi typ 23 plattor kvar. Den sista raden kommer bli tuff. Lutningen är inte hundra o vi kommer behöva gräva ut singel som är under matten (dvs under all sand vi paddat). Jag har iaf lyckas med det värsta vid dörren/gräs-hörnan. Jag gr i princip ett obefintligt tålamod så jag gjorde rätt i att inte bli plattsättare eller liknande för att få ihop till kaffekassan. 
Dagens verk. Bara en bit kvar. Vi ser ljuset.

Efter ytterligare en månad (i mitten/slutet av sep) fixade vi klart stenläggningen. Vi fick även fixa till lutningen på några redan lagda plattor. 
I vår ska vi lägga trädäck och spaljé. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar